Przepisy kulinarne
Gulasz z ciecierzycy
Składniki:
UWAGA! Namocz ciecierzycę dzień wcześniej!
• 300 g ugotowanej ciecierzycy
• 300 g dyni pokrojonej w kostce (jeśli jest sezon)
• 2 marchewki pokrojone w kosktę
• 1 papryka pokrojona w kostkę
• 1 cebula pokrojona w kostkę
• 2 ząbki czosnku
• 3 cm startego imbiru
• 1 puszka pomidorów
• oliwa
• sól, pieprz i ulubiona zioła
• ryż lub makaron (opjonalnie)
Wykonanie:
Warzywa bez ciecierzycy podsmażyć na oliwie i dusić do miękkości (ok 20 minut). Dodać pomidory, przyprawy oraz cieciorkę. Dusić jeszcze ok 10 min. Podawać z ryżem lub makaronem orkiszowym lub ryżowym.
Smacznego!.
Inne przepisy
Pieczone jablko - na pyszny podwieczorek ...
czytaj więcej ►