Przepisy kulinarne

Ciasto daktylowe bez cukru

Składniki:
• 200 g daktyli
• 200 g mąki żytniej
• 1,5 łyżeczki stevi
• 2 jajka
• 1 łyżeczka sody
• sok z 1 cytryny
• 200 g masła
• cynamon, kardamon

Wykonanie:
Daktyle gotować w wodzie 10 min aby zmiękły. Ostudzić i pokroić. Dodać sok z cytryny. Osobno utrzeć masło z cukrem, dodać jajka. Osobno wymieszać mąkę z sodą i przyprawami. Całość połączyć. Na koniec dodać daktyle i wymieszać. Przenieść do foremki - keksówki, piec ok 50 minut w 170 st.

Inne przepisy


Pieczone jablko - na pyszny podwieczorek ...
czytaj więcej ►


Koktail wzmacniający...
czytaj więcej ►


Kontakt z dietetykiem - Telefon