Przepisy kulinarne

Ciasto BROWNIE na Dzień Kobiet i nie tylko!

Składniki:
• 200 g gorzkiej czekolady,
• 80 g masła,
• 2 jajka,
• 150 g cukru trzcinowego,
• 1 łyżka kakao,
• 30 g skrobi kukurydzianej,
• 100 g płatków migdałowych lub ulubionych orzechów.

Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do 180 st. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym delikatnie masłem. Do miski przełożyć pokrojone na małe kawałki masło i pokruszoną czekoladę. Miskę postawić na garnku z podgrzaną wodą. Składniki mieszać, aż się rozpuszczą. Następnie miskę zdjąć z garnka, wsypać cukier, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Kakao i skrobię przesiać do miski przez sitko i energicznie wymieszać, dodać orzechy. Piec przez 30 min. Smacznego!.

Wartość odżywcza 100 g - 463.015 kcal,
białko 7.2 g, tłuszcz 29.0 g, węglowodany 45.3 g

Inne przepisy


Pieczone jablko - na pyszny podwieczorek ...
czytaj więcej ►


Koktail wzmacniający...
czytaj więcej ►


Kontakt z dietetykiem - Telefon